Praktijk Reet

Voor afspraken, bel: 03/844.16.16

Afspraken elke dag mogelijk van maandag tot donderdag tussen 9u en 19u, vrijdag tussen 9u en 17u.  Ook huisbezoeken en operaties mogelijk na telefonisch contact. 

U kan vanaf nu online een afspraak inboeken.

LET WEL: Als blijkt dat er geen vrije momenten meer online beschikbaar zijn, dan zijn er meestal (niet altijd) nog plekjes vrij die we telefonisch inboeken. Voor ernstig zieke dieren of spoedeisende dieren steeds telefonisch contact met ons opnemen!

Op zaterdag kan je van 9.00 tot 12.00 op afspraak langskomen, na telefonisch contact.

Op afspraak kunnen we rekening houden met de nodige hoeveelheid tijd en indien nodig verdere onderzoeken meteen inplannen.

Je moet dus minder lang wachten en de dierenarts kan meer tijd voor je vrijmaken!

Afhalen van geneesmiddelen of voeding is mogelijk van maandag tot vrijdag tussen 9u en 12u of na telefonisch contact.

Voor dringende hulp:

Na telefonisch contact zal de dierenarts bepalen hoe dringend de hulp nodig is. Indien nodig krijgt je huisdier voorrand, zowel overdag als ’s nachts.

Wij proberen een maximale bereikbaarheid te handhaven, zodat ook ’s nachts je dier geholpen kan worden. Indien wij echter belet zijn, kan je op ons antwoordapparaat de gegevens van de dierenarts van wacht vernemen.

Tijdens de WEEK – WEEKEND – ‘S NACHTS: 0499/77.79.10

WACHTRUIMTE

Hier kan u rustig de beurt van uw huisdier afwachten. Ondertussen kan u op ons TV-scherm nuttige weetjes over de praktijk lezen. Indien u niet lang wil wachten, raden we u aan om een afspraak te maken. (online afspraak) Operaties en huisbezoeken gebeuren enkel na afspraak. De betaling gebeurt cash of met bancontact.

CONSULTATIERUIMTE

Voorkomen is zelfs nog belangrijker dan genezen, daarom zijn een jaarlijkse gezondheidscontrole, vaccinaties, ontworming, antiparasitaire middelen, gezonde en aangepaste voeding,… zeer belangrijk. U bent steeds welkom om advies te vragen over alles wat uw huisdier aangaat.

Onze praktijk heeft de nieuwste technologie. Uw huisdier is bij ons in goede handen.

Ondanks alle mogelijke voorzorgen kan uw dier soms ziek worden. In dat geval kunt u steeds bij ons terecht voor de nodige behandelingen. Voor dringende gevallen zelfs 24/7.

In deze consultatieruimte zullen we uw huisdier met algemene problemen onderzoeken en verzorgen. Hier gebeuren ook de jaarlijkse vaccinaties. De meest gebruikte medicatie is voorradig, indien u toch andere geneesmiddelen nodig zou hebben kunnen deze besteld worden en zijn dan binnen de 24-48u beschikbaar in de praktijk.

Kleine ingrepen zoals het spoelen van oren, ontsmetten van wonden en plaatsen van urinekatheters kunnen hier uitgevoerd worden.

CHIRURGIE EN HOSPITALISATIE

Sommige ziektes vallen niet op te lossen met een simpel prikje of medicijn. In dat geval is het mogelijk om hier in de praktijk operaties uit te voeren. Zowel preventief (bv. castraties en sterilisaties) als bij ziektes (milttumor,vreemd voorwerp uit darmen halen). Deze operaties gebeuren steeds met de grootste zorg en indien nodig wordt er gebruik gemaakt van gasanesthesie.

Indien uw huisdier te ziek is om thuis te verzorgen, kan deze ook steeds op de praktijk gehospitaliseerd worden.

Hier kan uw huisdier na een chirurgie rustig wakker worden. Indien nodig wordt gebruik gemaakt van de warmtelamp of warmtemat om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Wanneer er patiënten verblijven, worden zij steeds goed opgevolgd en meerdere keren per dag gecontroleerd.

Bezoek aan de gehospitaliseerde patiënt wordt beperkt gehouden omdat het vertrek van de baasjes verwarrend is voor je huisdier.

MEDISCHE BEELDVORMING

Voor verdere diagnostiek is er op de praktijk een digitaal radiografietoestel en een echografietoestel aanwezig. Zo kunnen we uw huisdier meteen binnenstebuiten keren wanneer nodig.

De radiografieën worden met een digitaal toestel gemaakt. Er komen hierbij geen schadelijke ontwikkelvloeistoffen meer aan te pas. Een ander voordeel is dat de foto’s onmiddellijk beschikbaar zijn en indien nodig via de computer kunnen worden doorgestuurd. Het echografietoestel wordt onder andere gebruikt voor onderzoek van de buikorganen (zoals dracht vanaf 21 dagen, baarmoederontsteking, blaasproblemen, darm, lever- en miltonderzoek…).

TANDHEELKUNDE

20170829_130731U moet rekening houden met mogelijke tandproblemen bij uw hond of kat als ze problemen krijgen met het kauwen of als ze beginnen te ruiken uit de muil. Ook konijntjes kunnen tandproblemen krijgen. Bij de jaarlijkse vaccinatie wordt het gebit van uw huisdier steeds gecontroleerd. Bij teveel tandsteen zullen we aanraden om de tandjes grondig te laten poetsen met een ultrasoon apparaat en ze nadien nog eens extra te polijsten. Melktandjes die nog aanwezig zijn rond de leeftijd van 6 maand kunnen de volwassen tanden scheef doen groeien. Zij worden dus best verwijderd onder anesthesie.

We beschikken over een ultrasone-tandapparaat voor het verwijderen van tandsteen. Indien er kiezen moeten getrokken worden, gebeurt dit met behulp van een gesofisticeerde tandunit die op perslucht werkt. Indien nodig kan er op voorhand een speciale radiografie van de tandwortels genomen worden.