Advies

Vaccineren en ontwormen gebeurt niet meer zoals vroeger. Uw huisdier heeft niet meer elk jaar alles nodig. Er wordt een individueel plan opgemaakt afhankelijk van de levenstijl van u en uw dier.

Vlooien worden talrijker in een omgeving vanaf een temperatuur boven 0°C. Een goede vlooienpreventie bestaat uit het kiezen van het ideale product (halsbanden, pipetten, tabletten..) naargelang de situatie en voorkeur. Bloedarmoede, ziekten en wormen kunnen hierdoor veroorzaakt worden; Advies en hulp hierbij geef ik u met alle plezier.

De correcte voeding en het geven van de juiste hoeveelheid kan uw dier ook van vele ongemakken besparen waardoor we het een gezonder en langer leven schenken. We hebben een uitgebreid aanbod aan dieetvoer beschikbaar. Deze voeding wordt aangeraden ter ondersteuning bij een aantal aandoeningen waaronder artrose, huid-, nier- en spijsverteringsproblemen, diabetes, overgewicht… Indien de voeding niet aanwezig is, kunnen we deze altijd bestellen en wordt deze binnen de 24-48u geleverd in de praktijk. U heeft keuze tussen natte, droge voeding en rauwe voeding.

Bij ons geldt een 10+1 gratis actie op alle voedingen.

Ook de oudere patienten krijgen wat meer aandacht. Wij gaan u begeleiden en advies geven met waar u op moet letten. Vanaf een leeftijd van 10jaar raden wij aan om jaarlijks een bloedonderzoek te laten uitvoeren om vroegtijdig problemen op te sporen en te behandelen.

Je reist naar het buitenland?

Naar het buitenland reizen met je dier, kan je niet zomaar doen. Sommige landen stellen hier bepaalde voorwaarden aan vast.

Wat zeker nagekeken moet worden, zijn: vaccinaties – Europees paspoort – chipnummer. Je kan alvast de ambassade van het desbetreffende land contacteren voor meer informatie. Bij twijfel, maak je best een afspraak met ons voor je eventuele tickets boekt.

Je komt best een maand voor je vertrek op consultatie om zeker te zijn dat je dier fit is voor de reis!

Aankoop van dieren

Denk je erover om een dier aan te kopen, laat je dan eerst door je dierenarts adviseren. Een dier in huis nemen, betekent meer dan alleen fijn gezelschap.

Ben je niet zeker over de fokker of het nest waar je een dier zou kopen? Dan kan je dierenarts je begeleiden bij deze aankoop ter plaatse. Maak gerust een afspraak!

Heb je een diertje aangekocht, dan is een eerste check up noodzakelijk. Je kan bij ons terecht voor het chippen van dieren, checken op parasieten en ziektes en tips omtrent de eerste zorgen van je nieuwe huisgenoot! Je kan langskomen tijdens de vrije consultaties of een afspraak maken.

Occasioneel organiseren we puppy & kitten-dagen! Zo kan je meer informatie krijgen over de juiste voeding, medische zorgen en het opvoeden van je puppy of kitten.

Afscheid nemen

Soms moeten er ook minder leuke handelingen gebeuren zoals het afscheid nemen van je dier. Soms sterft je dier plots, door ziekte of ongeval. Soms moet je hier zelf een beslissing over nemen.

Kom gerust met je dierenarts bespreken wat de mogelijkheden zijn en hoe alles zal verlopen.

Je kan ervoor kiezen om je dier in de praktijk of bij je thuis te laten inslapen.

Wil je je dier laten begraven of liever cremeren?

Wat met andere huisdieren of de aanschaf van een nieuw dier?

Dit zijn enkele van de vragen die aan bod kunnen komen. Maak gerust een afspraak om deze emotionele gebeurtenis vlot te laten verlopen.

Konijnen

Omdat konijntjes de neiging hebben om hun symptomen pas laat te uiten, is het best dat u tijdig de praktijk contacteert om de aandoening vast te stellen en te behandelen.  Een konijn dat 24u niet of amper eet, wordt best aanzien als een spoedgeval.

Hou zeker rekening met de juiste voeding en vergeet hun vaccinaties niet. Vaccinatie kan voorkomen dat ze ziek worden en zelfs sterfte voorkomen. Ook een regelmatige tandcontrole is zeer belangrijk omdat bij konijnen de tanden heel hun leven blijven doorgroeien.

Castratie of sterilisatie konijn

Mannetjes (Rammelaar) kunnen door de mannelijke hormonen agressief worden tegenover van soortgenoten en baasjes. Ook ongewenst sproeien kan zo verholpen worden. Indien u een vrouwtje er bij zet, kan u best de rammelaar laten castreren om nestjes te vermijden.

Ook Voedstertjes worden aangeraden om te steriliseren om baarmoeder en eierstokkanker te vermijden op latere leeftijd.

Tarieven

Wilt u weten wat de kosten voor een behandeling van uw huisdier zullen zijn? Wij staan u graag te woord per telefoon of tijdens een afspraak. Wij streven altijd naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding. De gezondheid van uw huisdier heeft bij die afweging onze hoogste prioriteit!

De beste manier om de kosten voor medische zorgen van je huisdier betaalbaar te houden: Huisdierverzekering 

Hieronder kan u enkele prijzen terugvinden. Dit is slechts een klein deel aangezien veel op maat van uw dier te bepalen valt.

Consultaties: €27

Huisbezoeken: €45

spoed/weekend: Vanaf €52

weekend huisbezoek: Vanaf €70

Sterilisatie kattin: €125

Castratie kater: €67 (geen cryptorch)

Sterilisatie teef: Vanaf €265 (supplement €20 per bijkomende 10kg)

Castratie reu: Vanaf €140 (supplement €20 per bijkomende 10kg)

Sterilisatie konijn/knaagdier: Vanaf €140

Castratie konijn: €77

Castratie konijn >2kg: €85